Promovare site   

 
 
Articole promovare-optimizare

  De ce a ales Intel să vină īn Romānia

   Irlanda a pierdut īn defavoarea Romāniei o investiţie de cāteva milioane de dolari īn domeniul IT. Compania Intel a ales Bucureştiul pentru un centru de cercetare software, primul proiect greenfield al companiei, īn Europa.

Intel Corporation a ales Romānia pentru investiţia IT de cāteva milioane de dolari şi care va asigura, īntr-o primă fază, aproape 200 de locuri de muncă ca urmare a numărului mare de absolvenţi de specialitate disponibili anual şi unor scutiri de taxe atractive. Pierderea investiţiei de către Irlanda a alarmat mediul academic şi patronatele irlandeze.

Un standard scăzut al calităţii din īnvăţămāntul specializat lasă Irlanda fără 200 de locuri de muncă de top īn IT, spun jurnaliştii de la Irish Independent, făcānd referire la recenta decizie a gigantului IT american de a investi īn Romānia.

Intel Corporation a deschis īn noiembrie, la Bucureşti, un centru de cercetare şi dezvoltare software. Investiţia, īn valoare de cāteva milioane de euro, reprezintă primul proiect greenfield realizat de compania americană īn acest sector īn Europa. Laboratorul este situat deocamdată īn centrul Capitalei, īnsă urmează să fie mutat īn altă zonă, tot din Bucureşti. Numărul angajaţilor urmează să crească īn scurt timp de 3-4 ori, au anunţat reprezentanţii Intel. Centrul se va concentra pe dezvoltarea de soluţii pentru dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel.

Romānia: 8.000 de ingineri IT, 100 de universităţi

Irlanda a pierdut investiţia pentru că nu ar fi putut garanta suficienţi absolvenţi specializaţi īn IT conform cerinţelor grupului, potrivit presei irlandeze.

Confederaţia Angajatorilor şi Afacerilor din Irlanda şi Academia de Inginerie au atenţionat că acesta este un semnal de alarmă. Mai mult, susţin reprezenanţii celor două instituţii, cazul Intel nu este singular, alte locuri de muncă fiind pierdute din cauza numărului mic de absolvenţi bine pregătiţi.

Īn schimb, īn Romānia există aproximativ 100 de universităţi de stat şi particulare care generează īn fiecare an 30.000 de ingineri, dintre care 8.000 sunt ingineri IT. Īn Irlanda, un studiu al Confederaţiei Angajatorilor, derulat īn rāndul a 340 de companii, a evidenţiat că un sfert din firme au īntāmpinat dificultăţi īn recrutarea de absolvenţi cu pregătire suficientă, iar două treimi din cei nemulţumiţi au indicat activităţi din domeniul ingineriei.

Īn acest context, Academia de Inginerie a solicitat guvernului de la Dublin să rezolve cāt mai rapid problema standardelor scăzute la disciplina matematică din şcolile irlandeze. Tot din noiembrie 2010, un alt gigant IT, Google, şi-a deschis un birou de afaceri la Bucureşti, reprezentanţii companiei considerānd că īn Romānia există oportunităţi atāt īn ce priveşte utilizatorii individuali, cāt şi companiile.

 
Prima pagina
Pachete promo
Alte articole
Contact

NU ESTI
MULTUMIT DE
SITE-UL TAU?

Click aici!Cauti gazduire
profesionala
la un pret de
bun simt?
Click aici!
 

Meniu

Prima pagina
Pachete promovare
Articole promovare
Contact

Retea

www.euroxnet.ro
www.promovare-site.eu
www.gazduire--site.com
www.realizare-site.net